Tábory na Úhlavce

.

O prázdninách středisko Ichthys, které v Plzni sdružuje skautské oddíly s věřícími členy, uspořádalo tři tábory v údolí na břehu říčky Úhlavky nedaleko Kladrub u Stříbra. Kromě běžné skautské táborové činnosti, která se snaží vytvářet prostředí pro všestranný rozvoj osobnosti dětí a podporovat jejich vztah k přírodě, sobě, ostatním i Bohu, měl každý tábor také svou vlastní velkou táborovou hru, která účastníky táborem provázela. Děti tak prožívaly například dobrodružství podle knižní předlohy Hobita a vydaly se na výpravu s cílem získat zpět své ztracené trpasličí město nebo měly možnost přenést se do jiných období a míst pomocí stroje času. Celkem se letos našich táborů zúčastnilo více než 120 účastníků.

Odpoledne pro děti
Cesta kolem světa za 80 dní

V pátek 5. a v sobotu 6. září (vždy od 14.00 do 18.00) zveme všechny děti a jejich rodiče na soutěžní odpoledne u skautské klubovny v zahradě Dominikánského kláštera na Jiráskově náměstí, kde se budete moci – po vzoru Williho Foga – vydat na cestu kolem světa. Čekat vás bude výroba balónu, lov divoké zvěře, pečení hadů, střelba z luku nebo vzduchovky a další nástrahy, které cesta napříč kontinenty přináší. Rádi zde také uvítáme zájemce o vstup do našich oddílů, kteří budou mít možnost domluvit se s vedoucími a získat další informace o činnosti.

Kontakty na vedoucí oddílů

Cesta kolem světa za 80 dní

publikováno ve zpravodaji Farní věstník, září 2014


  • Pozvánka na střediskovou mši Pozvánka na střediskovou mši
     
  • Betlémské světlo Betlémské světlo
    Naše středisko tradičně zprostředkovalo předávání Betlémského světla veřejnosti v plzeňských kostelích. Děkujeme za pohodový průběh a příjemnou sváteční atmosféru.
  • Konal se rádcovský kurz Konal se rádcovský kurz
    Už druhý rok jsme uspořádali střediskový rádcovský kurz PRSK určený pro mladší vedoucí. Letos se ho účastnilo 18 rádců ze všech oddílů střediska. Následuje reportáž jednoho z nich....