Výstava Vedem 46

V Národopisném muzeu v Plzni proběhne od 1. dubna do 13. května výstava s názvem „Vedem- cesta terezínských kluků stále pokračuje“.  Ve výstavě vám představíme život dětí v terezínském ghettu za 2. světové války. Pomocí fotografií a příběhů se dozvíte o tom, jak se se svým osudem vyrovnali chlapci na Domově č. 1., jak jejich odkaz přežívá i dnes skrze jejich uměleckou tvorbu a inspiruje další mladé lidi. Ve čtvrtek 31. března v 17:00 se uskuteční vernisáž s doprovodným programem, kde mimo jiné zazní zhudebněné básně kluků z Terezína. Výstava vznikla v rámci projektu Terezínské štafety, jejímž organizátorem je pražské gymnázium Přírodní škola. V Plzni se na její realizaci podílí skautské středisko ICHTHYS ve spolupráci s Národopisným muzeem Plzeňska.

Lucie Ružičková - Jitřenka
publikováno ve zpravodaji Farní věstník, březen 2016

Vedem- cesta terezínských kluků stále pokračuje


  • Pozvánka na střediskovou mši Pozvánka na střediskovou mši
     
  • Betlémské světlo Betlémské světlo
    Naše středisko tradičně zprostředkovalo předávání Betlémského světla veřejnosti v plzeňských kostelích. Děkujeme za pohodový průběh a příjemnou sváteční atmosféru.
  • Konal se rádcovský kurz Konal se rádcovský kurz
    Už druhý rok jsme uspořádali střediskový rádcovský kurz PRSK určený pro mladší vedoucí. Letos se ho účastnilo 18 rádců ze všech oddílů střediska. Následuje reportáž jednoho z nich....