Brigáda na základně

V neděli 21.5. na naší skautské základně U Sv. Jiří došlo k velké vyklízecí akci. Na chvíli tak dům opět ožil. Pracovní náladu tatínků a maminek doplnily výskotem děti - zřejmě měly opravdu radost z nových prostor, které budou po další rok navštěvovat. Lesní školka Medvíďata, se základnou u Seneckého rybníka, se totiž dočasně stěhuje k nám, a to kvůli plánované zásadní rekonstrukci objektu u "Senečáku".
Zvládlo se toho vážně hodně! Byl odstěhován původní nábytek ze spodních kluboven a odvezen do Českého údolí, kde nám středisko Střela laskavě poskytla své prostory pro uskladnění. Do sběrného dvora mířilo dalších několik vleků s nahromaděnými zbytky dřevotřísky a s již dosluhujícími matracemi.
S motorovými pilami, klíny a sekerami bylo zpracovány již uschllá modřínová polena a ve stodola se tak opět optimisticky objevilo palivo do krbových kamen.
Jiní mezitím ořezali přerostlý břečťan a stranou uklidili loď, stále pod pod ní smutně a ve skrytu zahálela.
Byly natřeny garnyže a plaňky na budoucí plůtek.
K tomu se ještě stihla letošní první seč, takže jsme opět odvozili několik vleků posekané trávy pod hřbitov. Lidé si zas mají u studně kam sednout a nemusí se prodírat kopřivami.
To vše jsme stihli během jediného odpoledne.
A je opět čisto!

http://skolka.skauting.cz/

Jiří Fictum - Flintstone


  • Pozvánka na střediskovou mši Pozvánka na střediskovou mši
     
  • Betlémské světlo Betlémské světlo
    Naše středisko tradičně zprostředkovalo předávání Betlémského světla veřejnosti v plzeňských kostelích. Děkujeme za pohodový průběh a příjemnou sváteční atmosféru.
  • Konal se rádcovský kurz Konal se rádcovský kurz
    Už druhý rok jsme uspořádali střediskový rádcovský kurz PRSK určený pro mladší vedoucí. Letos se ho účastnilo 18 rádců ze všech oddílů střediska. Následuje reportáž jednoho z nich....